Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

In comuna Ramnicelu din judetul Braila am intalnit un primar cu idei si principii europene, cu practici puse in slujba comunitatii care l-a ales!

– Virgil ANDRONESCU –
– http://infoest.ro/index.php?pn=2&idn=19320601 –

Nu sunt de loc din judeţul Brăila ci din judeţul Teleorman şi de aproape un an lucrez în presa brăileana. Cu sinceritate vă spun că am rămas plăcut surprins de câte lucruri bune se fac pentru cetăţenii judeţului

Brăila. Credeam în ideea că oriunde aş merge în această ţară se găsesc oameni, oameni cu functii de primari, care îşi slujesc cu demnitate şi muncă poporul care i-a ales.

În urmă cu câteva zile am mers în comuna Râmnicelu, unde am participat la o conferinţă de presă ţinută de primarul comunei, domnul Lucian Chiru. Conferinţa a avut ca subiect, inaugurarea, terminarea totală a lucrărilor de reabilitare şi redarea în folosinţă a clădirii Şcolii Generale, reabilitare realizată din fonduri europene accesate de către administraţia locală a comunei. Întreaga sumă a finanţării, prin programul POR, a fost în valoare de de peste trei milioane de lei.

În această şcoală învaţă acum 147 de elevi şi lucrează 20 de cadre didactice titulare şi netitulare care acum beneficiază din plin de dotări moderne şi de un spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţii educationale. Domnul Lucian Chiru a precizat ca ceea ce s- realizat acum pe bani europeni reprezinta singura reabilitare in intregime care s-a executat la cladirea scolii cu clasele I-VIII din anul 1968, anul infiintarii.

Am ramas placut surprins si inca o data mi s-a adeverit ideea ca nu conteaza ce culoare politica au edilii localitatilor patriei daca acestia demonstreaza faptic, pe timpul unuia sau a mai multor mandate, ca sunt oameni priceputi in a aduce bani in localitatea respective si daca sunt buni gospodari in ceea ce priveste cheltuirea banului atras. In comuna Ramnicelu din judetul Braila am intalnit un primar cu idei si principii europene, cu practici in folosul comunitatii care l-a ales si un om deosebit la vorba si la port. Un astfel de primar european am mai intalnit si in comuna Gemenele, situata

tot intre granitele bogate si frumoase ale judetului Braila.

Reabilitare cladirii scolii, exterior si interior, s-a finalizat in aceasta vara si asta pentru ca se dore aca tinerele vlastare ale comunei sa înceapa noul an şcolar la timp si în coditii dintre cele mai bune. Avantajele acestor lucrari se resimt si ia colectivul profesoral si anex. Societatea ”Concivia” a realizat aceasta reabilitare si a facut-o la timp si in parametrii calitativi stabiliti, urmand in tocmai proiectul, dar a realizat si o economie financiara de aproximativ 36% din totalul proiectului. S-au facut lucrari de consolidare a structurii de rezistenta rezistenţă, s-a pus şarpantă noua, s-a realizat acoperirea şarpantei, si s-a termoizolat clădirea.

Atat finisajele interioare cat si cele exterioare dar si instalatiile din exteriorul si interiorul cladirii, au fost montate instalaţii moderne, s-a realizat dotarea interioara si exterioara cu mobilier scolar nou şi s-a montat in clase echipamente diverse si computere performante. Datorita acestei reabilitari, ,,urmarind in tocmai datele proiectului si scopul final al acestuia, au fost asigurate bune condiţii desfăşurării actului educaţional, a crescut calitatea acestuia’’, prin aducerea claselor si a laboratoarelor la standarde cu adevarat europene. ,,S-a realizat prin scaderea cu cheltuielile pentru energia termică cu circa 40% prin creşterea eficienţei energetice a clădirii”, a spus la conferinta de presa primarul Lucian Chiru.

Am fost condusi de catre domnul primar si de catre doamna director al scolii prin toate clasele si prin toate laboratoarele iar retina digitala a aparatului foto a retinut imagini superbe, copiii se afalu in salile de curs si au fost incantati sa ne vada fotografiindu-i stand in bancutele noi, privind la tabla, ori incercand sa deprinda primii pasi in descifrarea tainelor informaticii. Am aflat ca din cauza conditiilor precare in ceea ce priveste caldura din clase laboratoare, copiii nu mai frecventau asa cum trebuie cursurile pentru ca frigul de aici le taia orice putere de a mai scrie ori retine lectiile predate. Cel mai important beneficiu, pe langa estetica ambientului, este acela ca elevii s-au reintors in clase deoarece acum pot scrie si receptiona informatiile fara a mai tremura de frig. Viata de scolar si de profesor a reintrat in normal.

„S-a redus absenteismul şcolar pe timpul perioadei de iarnă. Deşi aveam sobe, spaţiul nu era foarte bine închis, din cauza ferestrelor, din cauza uşilor’’, spunea doamna director al scolii din generale din Ramnicelu. Revin si spun cu convingere ca nu conteaza apartenenta politica atunci cand omul e om si are vointa sa faca ceva frumos si util pentru semenii care i-au dat votul!

Material realizat cu sprijinul InfoZone Media – www.infozonemedia.eu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Ora Brăilei

Pentru Brăila!

BRAILA CHIREI

revista de cultura si informatie

Mălin Bot, jurnalist independent

ZIARIST din 1994: Împreună construim cea mai curată cale în jurnalism. Sunt aici pentru a spune ceea ce cred nu pentru a face cuiva pe plac

Salcâm Plâns

spovedania aceasta mă va face un demon. și-mi va rupe lujerii inimii.

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

StoreDay România

world in my eyes!

gagiulescu

Just another WordPress.com site

%d blogeri au apreciat: