Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

1 din 5 copii români se culcă nemâncat cel puțin o dată pe săptămână

  • – Petro BIRJARU –

1 din 5 copii români se culcă nemâncat cel puțin o dată pe săptămână. Cam 225000, în cifre reale.42% dintre adolescenții României sunt analfabeți funcțional. Altfel spus, aproape jumătate din cei care se presupune că îți vor plăti pensia ție sunt incapabili să înțeleagă sensul unui text scris. Majoritatea dintre ei studiază în cele 2841 de unități de învățământ cu wc-ul în curte de pe întinsul țării.30% dintre români nu au citit niciodată o carte și doar 1 român din 3 declară că a cumpărat în ultimii ani o carte. În schimb 5% dintre români joacă în mod constant la pariuri și păcănele sume cuprinse între 10 și 50 de lei.3 din 10 românce sunt agresate fizic de către părinți sau parteneri. Violențele încep în jurul vârstei de 15 ani. Majoritatea victimelor aleg să nu își reclame abuzatorii, iar din cele care totuși o fac, peste jumătate își retrag plângerile de frică. Statistic, la fiecare 30 de secunde o româncă mănâncă bătaie.63% dintre copiii români declară că au fost bătuți de părinți, bunici sau aparținători. De cealaltă parte, doar 38% dintre părinți recunosc că își lovesc copiii, dar doar pentru că „bătaia e ruptă din rai”.32% din cetățenii români nu dețin un racord de canalizare sau un branșament apă potabilă curenta în locuința, iar 25% dintre ei își fac nevoile în fundul Grădinii Maicii Domnului, cifră care ne situează pe un detașat loc 1 în Europa.60% din veniturile unei gospodării de nivel mediu din Romania se duc pe mâncare și facturi. Din ăștia, 8.2% sunt rezervați băuturilor alcoolice, 1 din 5 bărbați români consumând zilnic cel puțin 500 de ml. de alcool.Astea sunt cifrele României pe care tocmai ce vă pregătiți s-o sărbătoriți mâine cu fasole și ciolan, cântece patriotice și îndemnuri de a merge la vot. Cifrele unei Românii paralele cu “realizările mărețe” ale tuturor celor care s-au perindat pe la butoanele puterii. Cifre care nu încap pe pliantele electorale ale celor ce de azi într-o săptămâna vă vot cere votul. Pentru propășirea țărișoarei, evident!
SURSA: Petro Birjaru | Facebook

EXEMPLE: 50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu – Despre educaţie – YouTube
50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu – De ce citim? – YouTube

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Ora Brăilei

Pentru Brăila!

BRAILA CHIREI

revista de cultura si informatie

Mălin Bot, jurnalist independent

ZIARIST din 1994: Împreună construim cea mai curată cale în jurnalism. Sunt aici pentru a spune ceea ce cred nu pentru a face cuiva pe plac

Salcâm Plâns

spovedania aceasta mă va face un demon. și-mi va rupe lujerii inimii.

@ntonesei's blog

„In schimb, eu stiu ce inseamna sa fii un intelectual, adica un individ cerebro-spinal; sa ai mintea atit de plastica cit este posibil si coloana vertebrala atit de dreapta cit e necesar” (Michel Foucault, 1967)

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

StoreDay România

world in my eyes!

gagiulescu

Just another WordPress.com site

%d blogeri au apreciat: